V edycja zawodów „10 strzałów ku chwale Ojczyzny”

Koło Strzeleckie GROT LOK Bochnia oraz Małopolskie Centrum Strzeleckie mają zaszczyt zaprosić do udziału w V edycji otwartych zawodów strzeleckich pod nazwą „10 strzałów ku chwale Ojczyzny”. Celem zawodów jest promocja sportu strzeleckiego i walorów regionu oraz zebranie środków na walkę z chorobą dla „Górala” – st. asp. Jacka Kurzei, funkcjonariusza Biura Operacji Antyterrorystycznych Komendy Głównej Policji. W ramach zawodów zorganizowana zostanie wystawa konstrukcji strzeleckich. Z każdą z nich będzie można się zapoznać i odbyć z niej strzelanie zapoznawcze.

TERMIN:

11 XI 2017 r. w godz. 9:30–15:30

MIEJSCE:

strzelnica LOK Bochnia 32-700 Bochnia, ul. Strzelecka 87 wjazd na strzelnicę naprzeciwko Koła Łowieckiego „Łoś”

DOJAZD:

bezpłatne autobusy kursujące z Bochni – pl. gen. Kazimierza Pułaskiego – i z powrotem w godz. 9:30–15:30

UCZESTNICY:

zawody dla wszystkich bez względu na płeć i wiek (dolną granicę wieku będą wyznaczać warunki bezpieczeństwa oraz zdrowy rozsądek).

Opłata startowa – pokrywająca koszty 10 sztuk pocisków do używanej broni oraz tarcz i obsługi strzelnicy.

Zyski uzyskane ze zbiórki zostaną przekazane na cele Fundacji SPRZYMIERZENI z GROM. Każdy z uczestników otrzyma na pamiątkę tarczę, do której strzelał, oraz dyplom pamiątkowy wzorowany na oryginalnym dyplomie z okresu międzywojennego.