Piotr Ozimiński

s. Henryka ur. 25.07.1967 r. w Golub-Dobrzyń.
Przed podjęciem służby w JW. GROM pełnił służbę w strukturach Policji w Warszawie.
W latach 1992 – 1996 r. (do czasu śmierci tj. 27.03.1996 r.) pełnił służbę wojskową w JW. GROM.
W czasie służby brał min. udział w misji w Republice Haiti.

Za szczególne zasługi i męstwo w czasie tej misji został odznaczony przez Prezydenta RP „Krzyżem Zasługi Za Dzielność”.

Pasjonował się min. sportami walki, nurkowaniem, wspinaczką (posiadał tytuł młodszego ratownika wysokościowego).

Arek

Krzysztof Tadeusz Kaśkos

Urodzony 10 października 1974 roku we Wrocławiu.
Absolwent Wyższej Szkoły Oficerskiej im. gen. Tadeusza Kościuszki.
W latach 1998-2004 służył w Gromie.
2004 roku pracownik amerykańskiej firmy Blackwater.
5 czerwca 2004 roku zginął w ataku terrorystycznym w Bagdadzie w Iraku.

Krzysiek kochał ludzi, kochał świat, kochał sport, kochał swoją pracę, kochał życie …
Krzysiek był wyjatkowy, pod każdym względem, jako człowiek, mężczyzna, syn, mąż, żołnierz …
Był honorowy, był odpowiedzialny, był ambitny, był inteligentny, był zdolny, był odważny, był uczciwy, był …
Był, jest i zawsze będzie w naszych sercach …

Odznaczony pośmiertnie przez Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego Gwiazdą Iraku i Krzyżem Kawalerskim Orderu Krzyża Wojskowego.

Artur

Leszek

EWKA

Adam Brown

Adam BROWN Foundation

Paweł

Damian

Krzysiek

Dominik

Gen. bryg. Sławomir Petelicki

Urodzony 13 września 1946 roku, pomysłodawca, twórca i dowódca polskiej jednostki specjalnej GROM w latach 1990-1995 i 1997-1999. Wcześniej w Ministerstwie Spraw Zagranicznych odpowiadał za bezpieczeństwo polskich placówek dyplomatycznych na świecie. W latach 1969-1990 był oficerem wywiadu, pracującym przez 10 lat za granicą. Skoczek spadochronowy, płetwonurek i snajper. Czarny pas Judo. Jeden z fundatorów i Przewodniczący Rady Fundacji Byłych Żołnierzy Jednostek Specjalnych GROM. Przewodniczący Rady Nadzorczej Spółki Grupa GROM. Członek Rady Doradczej kierownictwa Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Ponadto był strategicznym konsultantem w firmie doradczej Ernst & Young Polska. Specjalizował się w problematyce sektora obronnego i bezpieczeństwa oraz zarządzania kryzysowego. Odznaczony m.in. przez Prezydenta RP Lecha Wałęsę Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski i Krzyżem za Dzielność, a przez Sekretarza Obrony USA bojowym odznaczeniem For Military Merit. Był honorowym członkiem 5. i 10. Grupy Sił Specjalnych Armii Stanów Zjednoczonych. Żonaty, miał troje dzieci.

Michał

Witek